Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de decorare a Centrului literar PEN România, precum şi a lui Eli Androne-Petru, profesor şi dirijor al corului de copii "Vlăstarele Orăştiei" din Hunedoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul PEN a fost decorat "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la promovarea literaturii române în lume, pentru implicarea în viaţa culturală şi civică a societăţii româneşti, fiind un reper în  protejarea  dreptului  fundamental la libertatea de exprimare". Filiala din România a asociaţiei internaţionale de scriitori a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria A – „Literatura”.

Tot miercuri, a fost decorat şi profesorul Eli Androne-Petru, de la Şcoala Generală "Dr. Aurel Vlad" din Orăştie, "în semn de apreciere deosebită pentru meritele remarcabile avute în calitate de dirijor al Corului de copii Vlăstarele Orăştiei, contribuind astfel la afirmarea internaţională a muzicii sacre şi laice, româneşti şi universale". Lui i s-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F „Promovarea Culturii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.