Expertul în politici de sănătate publică Ioana Stăncel a vorbit, miercuri seară, la Medika Tv, despre faptul că sunt spitale în România care nu raportează infecţiile nosocomiale, ea subliniind importanţa raportării acestora, pentru a găsi rezolvarea la aceste probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu sunt dezamăgită, dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că la noi încă există această mentalitate: să nu raportăm, să nu recunoaştem că avem în spitale infecţii nosocomiale, pentru că asta ar însemna sancţionare. Pentru mine, aşa cum am învăţat la şcolile din România şi din Statele Unite, un spital care nu raportează infecţii nosocomiale este un spital care nu doreşte să le raporteze, nu doreşte să le recunoască şi atunci am o problemă şi am întrebări în ceea ce priveşte managementul spitalicesc acolo”, a afirmat Ioana Stăncel, miercuri seară, la Medika Tv, întrebată dacă România a evolulat în ceea ce priveşte această problemă.
 
Ea este de părere că trebuie încurajată raportarea infecţiilor nosocomiale din unităţile sanitare.
 
”Un spital ar trebui să fie încurajat să recunoască la timp astfel de probleme, să le prevină şi să intervină timpuriu în aşa fel încât să nu avem decese, să nu avem epidemii cu infecţii nosocomiale, să nu fim în situaţia de a închide secţii. Şi, din păcate, trebuie să spunem că în situaţiile multor spitale din România – iau exemplu secţiile chirurgicale – pacienţii, deşi pleacă vindecaţi chirurgical, uneori pleacă cu infecţii nosocomiale care trenează sau care pot duce la decesul lor, deşi din punct de vedere chirurgical boala a fost tratată”, a adăugat medicul Ioana Stăncel.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.