Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, afirmă că bugetul pengtru Sănătate a fost grevat în mod semnificativ de asistenţa medicală acordată persoanelor care nu plătesc asigurări de sănătate. Ea este de părere că ar trebui implementat un sistem prin care cei care nu plătesc asigurări de sănătate să trebuiască să plătească atunci când primesc servicii în unităţile sanitare publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să spunem că bugetul a fost grevat foarte mult de asistenţa persoanelor neasigurate fără contributivitate sau care au fost neasigurate şi au beneficiat de servicii. Cred că ar trebui să ne întoarcem la filosofia şi propunerea iniţială: ce înseamnă un sistem social de asigurări de sănătate, ca cei care contribuie sau cei care beneficiază de asigurări prin efectul unor legi speciale sunt scutiţi de contribuţie să beneficieze de astfel de servicii, iar cei care aleg să nu contribuie să fie obligaţi ca, atunci când se îmbolnăvesc, să contribuie cu plată directă”, a afirmat Ioana Stăncel, miercuri seară, la Medika Tv.
 
Ea este de părere că în următoarea perioadă va fi tot mai multă nevoie de medici de familie şi de medici specialişti care să asigure consultaţii în ambulatoriu.
 
”Mă aştept să existe un necesar mai mare de resurse atât pentru medicina primară, cât şi pentru serviciile de ambulatoriu, tocmai pentru că avem prevalenţă mult mai mare a unor boli cronice sau boli acute”, a adăugat Ioana Stăncel.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.