Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţă că, în paralel cu campania de informare privind vaccinarea, Guvernul şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) vizează modificări în strategia de imunizare la nivel naţional. Acestea includ cooptarea ONG-urilor, a autorităţilor locale, dar şi dislocarea de echipe mobile din centrele de vaccinare din oraşe către sate. ”Este important ca cei care au nevoie de un mic impuls pentru a ajunge la vaccinare să intre în contact cu unul dintre noi”, a afirmat Mihăilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a scăpa de pandemie vaccinarea este cea mai bună şi, de fapt, singura dintre soluţiile viabile pe termen lung. Implicarea oricăruia dintre noi este deosebit de importată, pentru că, în acest moment, ce este important este ca acel procent din populaţie care are nevoie de un mic impuls pentru a ajunge la vaccinare să intre în contact cu unul dintre noi, aşa încât să fie convins să facă acest pas. În paralel cu această campanie de informare, Guvernul, CNCAV-ul şi Ministerul Sănătăţi derulează nişte modificări în strategia de vaccinare modificări incluse în strategia numită «Oraşul vaccinează satul» cu scopul de a ajunge acolo unde rata de vaccinare este mai redusă şi anume în mediul rural”, a declarat, joi, Ioana Mihăilă, la lansarea campaniei USR-PLUS de încurajare a vaccinării.

Aceasta a menţionat că unele modificări sunt încă în lucru, însă, în linii mari, modificările privind campania de imunizare se referă la implicarea ONG-urilor, inclusiv Crucea Roşie şi la contactarea autorităţilor locale, care vor fi solicitate să se implice în campania de vaccinare.

”Vorbim de formarea unor echipe mobile din acele centre de vaccinare din mediul urban unde dorinţa de vaccinare a ajuns mai redusă şi care vor fi dislocate ca resurse în mediul rural”, a adăugat ministrul.

Mihăilă a anunţat că în următoarele trei zile va participa la campania de vaccinare din trei judeţe, respectiv Iaşi, Vrancea şi Vaslui.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.