Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, joi seară, că autorităţile se pregătesc pentru un eventual val patru al pandemiei, dar nu crede că acesta ar putea să mai aibă intensivatea valurilor doi şi trei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi seară, într-o conferinţă de presă, despre un eventual val patru al pandemiei şi necesarul de paturi de ATI pentru gestionarea acestuia şi a afirmat: ”Să facem nişte presupuneri în condiţiile în care nu ştim câte persoane vor fi vaccinate peste două sau trei luni, deşi  avem nişte obiective clare, dar ele trebuie să fie şi atinse, este prematur. Noi suntem pregătiţi, am făcut cadrul legal pentru ca spitalele să poată să răspundă în timp util şi eficient (...) Noi am luat ca termen  de referinţă numărul maxim de paturi din  valul pandemic cel mai sever. Acolo am luat ca valoare de referinţă. Nu cred – şi nimeni cred că nu crede – că există posibilitatea reală să mai atingem intensitatea valurilor doi şi trei  din toamnă şi din iarnă”.

Spcialiştii se aştaptă la un nou val al pandemiei în toamnă, intensitatea acestuia însă depinde de atingerea imunizării colectve, fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.