Primarul din Braşov, Allen Coliban, anunţă o investiţie de peste 26 de milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru achiziţionarea a circa 1.000 de table interactive, proiectoare, camere web, laptopuri şi tablete pentru şcolile din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Allen Coliban a anunţat, marţi, pe Facebook, că aproape 1.000 de table interactive (inteligente), peste 700 de proiectoare, 574 de ecrane de proiecţie, aproape 1.100 de camere web de conferinţă, 2.161 de laptopuri şi tablete grafice şi 260 de sisteme desktop vor fi achiziţionate pentru şcolile din Braşov.

Potrivit primarului, investiţia se ridică la 26.5 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, printr-un proiect depus anul trecut.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"Braşovul va fi practic printre primele oraşe mari, dacă nu chiar primul, care face saltul în infrastructura de educaţie spre ceea ce înseamnă infrastructura educaţională din secolul XXI. Educaţia este extrem de importantă pentru comunitatea noastră, fiind o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Dovadă fiind că în acest an şi jumătate am reuşit să aducem la Braşov Universitatea Ion Mincu sau faptul că după ce în ultimii 10 ani de zile s-a construit o singură creşă în Braşov, acum sunt în diferite stadii 4 noi creşe şi 3 grădiniţe", a afirmat Coliban.

El a explicat că achiziţia de aparatură digitală pentru şcolile din Braşov face parte dintr-un proiect mai mare, care cuprinde şi achiziţia de 1.357 de tablete pentru copiii aflaţi în situaţii sociale deosebite.

"Investiţia în educaţie este o investiţie în viitor, iar Braşovul are nevoie de un influx de minţi luminate, pe care-l putem atrage prin aducerea unor noi universităţi de stat, iar copiii noştri trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii de educaţie pentru viitorul lor, dar şi pentru a asigura Braşovului dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toţii", a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.