Intervenţii chirurgicale simultan asupra mamei şi fătului vor fi realizate, de două echipe operatorii, din 30 iunie, la Maternitatea Polizu, în prima Unitate de Asistenţă Materno-Fetală de Excelenţă din România, inaugurată, marţi, de Ziua Femeii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unitatea de excelenţă va deveni funcţională din 30 iunie, dată până la care trebuie să mai fie angajate şase cadre medicale, pentru a fi ocupate toate cele 24 de posturi, a declarat managerul Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului (IOMC), Nicolae Suciu.

El a mai spus că, din păcate, mamele nu merg la controlul periodic şi de aceea sunt încă aproape 30 la sută sarcini premature. Cu aceste noi echipamente va putea fi depistată prin investigaţii genetice predispoziţia mamei pentru o sarcină prematură şi început tratamentul de specialitate.

Proiectul Unităţii de Asistenţă Materno-Fetală de Excelenţă, iniţiat şi dezvoltat de un colectiv condus de Nicolae Suciu, a fost selectat pentru finanţare într-un proiect european, în cuantum de 55.183.850 lei.

Unitatea va funcţiona în Spitalul de Obstetrică Ginecologie Polizu, într-o nouă clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 1.740 mp, finanţată integral din fonduri europene.

În unitate se vor realiza investigaţii de genetică periconcepţională, genetică moleculară etc, screening neinvaziv prenatal imagistic prin ecografie morfologică fetală, precum şi proceduri diagnostice şi terapeutice invazive eco-ghidate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.