Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis o adresă autorităţilor din judeţul Buzău în care afirmă că DSP poate recalcula rata de infectare cu coronavirus în rândul populaţiei, excluzând focarele din aziluri. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri din centrele de acest gen, incidenţa cazurilor la Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Cernăteşti a fost foarte mare, plasând chiar localitatea Cernăteşti în scenariul roşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

INSP a admis ca DSP Buzău să recalculeze rata de infectare exceptând focarele din azilurile din Buzău, Rm.Sărat Cernăteşti şi Pătlăgele, după ce autorităţile judeţene au solicitat acest lucru.

Astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a aprobat, la propunerea DSP, ca rata de incidenţă a infecţiilor cu coronaviurs din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi cea din Pătârlagele şi Cernăteşti să fie recalculată, cazurile din căminele focar nefiind luate în calcul.

Incidenţa în cele patru localităţi scade sub un caz la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că aici scenariile de începere a anului şcolar vor fi revizuite.

Conform calculelor iniţiale, şcolile din municipiul Buzău, Rm.Sărat şi din Pătârlagele sunt erau în scenariul galben şi ar fi trebuit să înceapă şcoala în sistem hibrid, iar Cernăteştiul era în scenariul roşu, din cauza a 16 cazuri de infecţie cu coronavirus la azilul din satul Aldeni.

”Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis Direcţiei de
Sănătate Publică Buzău o adresă prin care trebuie să evalueze amănunţit
situaţia epidemiologică specifică fiecărei localităţi, să informeze
Inspectoratul Şcolar Judeţean  şi ulterior Comitetul Judeţean pentru
Situaţii de Urgenţă. În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică lucrează
la o nouă recalculare a ratei de infectare la mia de locuitori, urmând ca
cifrele actualizate să ajungă în posesia  Inspectoratului Şcolar şi
ulterior să devină propuneri pentru şedinţa Comitetului Judeţean pentru
Situaţii de urgenţă”, a declarat Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău se va întruni în
această seară pentru a lua decizia finală privind modul în care vor începe
cursurile la 14 septembrie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.