Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) instituit vineri codul galben pentru mai multe râuri din ţară, valabil începând de astăzi, 3 februarie, ora 23:00, până duminică, 5 februarie, ora 12:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, specialiştii I.N.H.G.A. au instituit codul galben pentru râurile din următoarele bazine hidrografice:  Bega – bazinul situat în amonte de staţia hidrometrică Chizătău (judeţul Timiş); Pogăniş – bazinul situat în amonte de acumularea Cadar Duboz (judeţul Caraş Severin); Bârzava, Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş); Caraş, (judeţul Caraş Severin)”, anunţă instituţia. 

Codul galben este valabil începând de astăzi, 3 februarie, ora 23:00, până duminică, 5 februarie, ora 12:00.

”Menţionăm că în urma precipitaţiilor prognozate, propagării şi cedării apei din stratul de zăpadă, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie. De asemenea există riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate. Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, mai anunţă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.