Institutul Clinic Fundeni primeşte lunar mai puţin de jumătate din cantitatea de sânge pe care o solicită, ajungând în faţa unei crize fără precedent, care pune în pericol viaţa pacienţilor internaţi, de aceea face apel către orice persoană care poate dona să se adreseze centrelor de transfuzii naţionale şi teritoriale în vederea donării de sânge, a declarat Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem într-o situaţie fără precedent. Nu sunt donatori şi de aceea aprovizionarea cu produse de sânge se face cu ţârâita. Lunar ar fi nevoie de peste 10.000 de pungi de produse de sânge, iar noi primim 4.500 de pungi. Şi, nu uitaţi, se fac transplanturi. Avem copii cu transplant medular, copil cu hemoglobina 1 care a venit astă-noapte. Este o situaţie foarte gravă", a explicat dr. Carmen Orban. 

Deficienţele în aprovizionarea cu produse de sânge necesare pacienţilor internaţi pun în pericol viaţa bolnavilor, a mai spus managerul. Institutul Clinic Fundeni reprezintă o unitate medicală în care sunt internaţi peste 60.000 de pacienţi pe an, marea majoritate cu afecţiuni grave din domeniul hematologiei, gastroenterologiei, chirurgiei, urologiei, neurologiei, pediatriei, medicinei interne si nefrologiei. 

"Necesarul transfuzional pentru pacienţii trataţi în Institutul Clinic Fundeni este extrem de mare, subliniind faptul că toţi pacienţii internaţi in Secţiile de terapie intensiva şi pacienţii transplantaţi au nevoie de suport transfuzional masiv. În aceste condiţii, Institutul Clinic Fundeni face apel către toţi cei care sunt apţi de a dona sânge să ofere o şansă la viaţă pacienţilor internaţi în Institut, adresându-se centrelor de transfuzii naţionale şi teritoriale în vederea donării de sânge", a mai declarat dr. Carmen Orban. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.