Institutul Cantacuzino a confirmat, vineri, că fetiţa de un an care a fost internată la spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi apoi transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din aceeaşi localitate, a murit din cauza rujeolei, astfel, numărul deceselor provocate de această boală ajungând la opt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 16 decembrie, Institutul Cantacuzino a informat că atât rezultatul testării probei de ser, cât şi al fragmentului de pulmon sunt pozitive pentru rujeolă, în cazul copilului din judeţul Dolj. Astfel, numărul deceselor confirmate provocate de rujeolă ajunge la opt", explică Ministerul Sănătăţii, care a lansat o campanie pentrtu reducerea îmbolnăvirilor prin extinderea vacinării şi catagrafierea celor care nu au fost imunizaţi.

Fetiţa din Dolj nu fusese vaccinată împotriva rujeolei şi nici nu era înscrisă la un medic de familie, a declarat Florin Stancu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

"Fetiţa nu era înscrisă la un medic de familie şi nici nu fusese vaccinată împotriva acestei boli (n.r. - rujeolă), însă vaccinul nu este obligatoriu. Ceilalţi patru copii au fost duşi la medic de colegii mei şi unul dintre aceştia a fost internat cu suspiciune de rujeolă. Copiii par bine îngrijiţi de bunică. Nu s-a reuşit să se stea prea mult de vorbă cu aceasta, fiind foarte afectată de decesul nepoatei. Îi aşteptăm pe părinţii plecaţi în Italia pentru discuta şi cu aceştia despre situaţia celor mici", a spus Florin Stancu

Fetiţa, diagnosticată cu rujeolă, a fost adusă, luni noapte, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, iar marţi au apărut complicaţii.

"A fost confirmată rujeola, iar marţi au apărut complicaţii. A făcut pneumonie, starea fiind una gravă. S-a decis transportul de Spitalul Judeţean de Urgenţă, din cauză că noi nu avem secţie de terapie intensivă", afirma Constantin Ecobici, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova.

Fetiţa a murit în ambulanţă, în timp ce era transportată de la Spitalul de Boli Infecţioase la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, deşi medicii au încercat să o resusciteze zeci de minute.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj au început o anchetă, în condiţiile în care fetiţa mai avea cinci fraţi, cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani.

”Am demarat verificări în ceea ce înseamnă respectarea drepturilor copilului în familia respectivă, în principal dreptul la sănătate. Vrem să vedem dacă a fost înscris la medicul de familie, dacă a fost dus la medicul de familie”, declara Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Fetiţa decedată locuia împreună cu fraţii săi şi cu bunica într-o casă din Craiova, părinţii urmând să revină în ţară, ei lucrând în Italia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.