Singurul inspector şcolar din Vrancea care a câştigat postul prin concurs, Silvia Chelariu, demisă în iarnă pentru modul defectuos în care a organizat faza pe judeţ a Olimpiadei de Română, a revenit pe postul de specialitate din Inspectoratul Şcolar Judeţean după ce magistraţii au dispus, cu titlu executoriu, anularea actului prin care a fost dată afară. Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie. Reprezentanţii ISJ Vrancea au făcut însă recurs la această decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silvia Chelariu a fost demisă în iarnă din funcţia de inspector de limba română după ce procurorii au început o anchetă cu privire la modul în care au fost notate tezele la Olimpiada de Limba Română, faza judeţeană.

Cercetările procurorilor au început în urma unei reclamaţii făcute de către mama unei eleve care a obţinut cel mai mare punctaj la concurs, însă la afişarea rezultatelor a apărut pe locul al doilea, după un elev ai cărui părinţi sunt profesori.  Femeia a depus contestaţie la Inspectoratul Şcolar, după care a fost sesizat Ministerul Educaţiei, care a sesizat la rândul său Parchetul.

La momentul respectiv, după izbucnirea scandalului, reprezentanţii ISJ Vrancea au motivat diferenţa de notare printr-o greşeală de încărcare a notei, care s-a remediat, în final fata fiind trecută pe primul loc.

În urma acestui scandal, Silvia Chelariu, responsabil cu organizarea Olimpiadei de Limba Română,  a fost demisă, deşi fusese numită pe acest post în urma unui concurs organizat de Ministerul Educaţiei.

Alte trei profesoare de limba română care au făcut parte din comisia de corectură, printre care mama şi mătuşa elevului care a apărut pe primul loc, înaintea izbucnirii scandalului, au primit interdicţia de a face parte din orice alte comisii de concurs într-un viitor nedeterminat.

Profesoara Silvia Chelariu nu a acceptat însă situaţia, considerînd că i s-a făcut o nedreptate şi că este nevinovată, astfel că a apelat la justiţie. Deşi procesul nu a ajuns să se judece pe fond, magistraţii vrânceni au dispus anularea actului prin care profesoara a fost demisă.

Deşi decizia instanţei nu e definitivă, ea este executorie, astfel că Silvia Chelariu a fost repusă  în funcţia de inspector de limba română.  

Nu se ştie deocamdată pentru cât timp va rămâne Chelariu în inspectorat, dat fiind că instituţia a făcut deja recurs împotriva acestei decizii.

Potrivit inspectorului şef al iŞJ Vrancea, ar fi lipsit de moralitate ca o persoană implicată într-un asemenea scandal să mai ocupe o funcţie de răspundere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.