Inspectoratul Şcolar Buzău face controale în toate şcolile postliceale sanitare din judeţ, la solicitarea Ministerului Educaţiei. Printre altele, inspectorii verifică diplomele absolvenţilor şi stagiile de practică, verificările venind în plin scandal al diplomelor false de Medicină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Buzău, Nela Wamsiedel, Inspectoratul Şcolar a început verificarea tuturor şcolilor postliceale sanitare din judeţ. Printre altele, sunt vizate diplomele eliberate, precum şi modul în care se efectuează stagiile de practică. Verificările sunt făcute în urma unei adrese a Corpului de Control al ministrului Educaţiei.

"Efectuăm acţiuni de verificare la toate unităţile din domeniul sănătate şi asistenţă pedagogică având drept obiective urmărirea calificărilor pe ani de studiu, dacă sunt autorizate/ acreditate pentru anii 2018-219, efectuăm o sinteză a tututor inspecţiilor şcolare generale, tematice, evaluări externe, în ultimii doi ani, precum şi verificarea graficelor anuale a stagiilor de practică pe specializări, pe grupe de pregătire. De asemenea, aceste grafice le verificăm pentru ultimii doi ani”, a declarat inspectorul general adjunct al IsJ Buzău Nela Wamsiedel.

De asemenea, ISJ Buzău va face în perioada următoare o monitorizare săptămânală a prezenţei elevilor şi cadrelor didactice la cursuri pe stagiile de practică.

"Vom mai verifica evidenţa actelor de studii eliberate începând din 2016 şi conformitatea cu cataloagele şi registrele matricole. Aceste verificări le facem în baza unei adrese din partea Corpului de Control şi nu sunt precizate motivele", a declarat Wamsiedel.

În judeţul Buzău sunt autorizate să funcţioneze şase unităţi postliceale cu profil sanitar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.