Inspectoratul Şcolar Bucureşti a anunţat, luni, că 195 de elevi dintre cei care s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională nu s-au prezentat, luni, la prima probă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La proba scrisă de Limbă şi literatură română în Municipiul Bucureşti au fost prezenţi 15.809 candidaţi, iar 195 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis”, a anunţat, luni, Inspectoratul Şcolar Bucureşti. 

16.004 elevi se înscriseseră entru a usţine examenul în Capitală.

Inspectoratul Şcolar mai anunţă că subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

”În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a mai transmis Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.