Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a finalizat concursurile pentru ocuparea a 30 de funcţii vacante de agenţi de poliţie, la care s-au înscris peste 150 de candidaţi. Dintre aceştia, 16 au promovat examenele şi au devenit poliţişti de Imigrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al IGI, cei 16 poliţişti nou angajaţi nu se pot muta, timp de trei ani, de pe funcţiile ocupate, iar în perioada următoare vor parcurge un curs de iniţiere în carieră de minim trei luni.

În cursul zilei de joi avut loc ultima probă a concursului, cea a testului grilă, care a fost promovată de 16 dintre cei 40 de candidaţi rămaşi în concurs după examinarea psihologică, testarea la limba engleză şi evaluarea performanţelor sportive. Cea mai mare concurenţă a fost pentru ocuparea funcţiilor din cadrul structurii de Imigrări a Municipiului Bucureşti unde au fost până la opt candidaţi pe loc, potrivit IGI.

Concursurile au reprezentat o nouă etapă a planului de măsuri pentru reducerea deficitului de personal din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

La nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări există un deficit de peste 80 de posturi necesar a fi încadrate în vederea îndeplinirii în bune condiţii a atribuţiilor în domeniul migraţiei, azilului şi integrării străinilor în România, se mai arată în comunicat.

De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, 28 de poliţişti au depus cereri de pensionare, iar alţi doi sunt detaşaţi la instituţii publice din aparatul guvernamental.

În perioada imediat următoare, opt posturi vacante de personal contractual din cadrul centrelor de cazare administrate de IGI vor fi încadrate din sursă externă. Cele rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după încadrarea în funcţii a celor admişi şi o evaluare a necesităţii resurselor umane, precizează IGI.

Poliţiştii nou încadraţi îşi vor desfăşura activitatea la structurile pentru Imigrări din Bucureşti şi judeţele Tulcea, Mureş, Vaslui şi Suceava, la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, precum şi la Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Maramureş şi Rădăuţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.