Inspecţia Sanitară a închis temporar o secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, după ce pacienţii au sesizat că sunt şoareci şi insecte în saloane, pacienţii fiind mutaţi pe un alt palier al unităţii sanitare, până când vor fi făcute deratizarea şi dezinsecţia. Spitalul a fost amendat cu 5.000 de lei şi obligat să monteze uşi cu plase metalice la terase, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii Sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba au făcut un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, în urma căruia au decis închiderea temporară a secţiei a II-a şi mutarea pacienţilor pe alt palier disponibil.

“Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uşi cu plase metalice la uşile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătraţi şi este posibil ca un şoarece să intre pe uşa de la terasă care dă direct în salon”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, alte deficienţe în ceea ce priveşte proceduri legate de condiţiile igienico-sanitare nu au fost constatate de inspectorii sanitari.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marţi, pentru News.ro, că instituţia a declanşat o anchetă sanitară cu privire la condiţiile igienico-sanitare din Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, după ce pe reţele de socializare pacienţi ai unităţii medicale au postat imagini şi filmuleţe cu şoareci şi insecte în saloane.

"O echipă de inspectori sanitari s-a deplasat astăzi la Aiud, unde au demarat o anchetă privind condiţiile de deratizare, dacă au fost încheiate contracte de deratizare şi dacă acestea au fost constatate. Dacă se vor constata deficienţe se vor aplica măsurile legale”, a spus Alexandru Sinea.

La rândul său directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, Vasile Vultur, a declarat că unitatea are un plan de dezinsecţie şi deratizare, iar aceste operaţiuni au fost realizate conform normelor sanitare.

El a recunoscut că într-unul din saloanele spitalului ar fi fost prins recent un şoarece, însă susţine că acesta ar fi intrat pe balcon, deoarece spitalul se află într-un parc natural foarte mare.

Cazul a ajuns în presă şi în atenţia autorităţilor după ce un tânăr internat în Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a postat pe pagina de Facebook filmuleţe şi fotografii cu şoareci şi insecte în saloanele unităţii medicale. Într-unul dintre filmuleţe tânărul arată un şoricel ascuns în salon şi postează mesajul "Uite ce avem in spital . El este doar unul din cei cinci prinşi”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.