Peste 86.200 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută, cu 3,2 la sută mai multe faţă de cea anterioară, fiind semnalat şi un caz de gripă confirmat de laborator, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). De la începutul sezonului, au fost confirmate de laborator nouă cazuri de gripă. Totodată, a fost semnalat un caz de co-infecţie de virus gripal cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în săptămâna 16-22 octombrie au fost raportate 86.267 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 8.8% mai multe cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (79.270) şi cu 3.2% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (83.587).

În acelaşi interval, au fost înregistrate 137 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 236 de cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Un caz de gripă a fost confirmat de laborator, fiind vorba despre virus gripal A nesubtipat.

De la începutul sezonului au fost raportate 9 cazuri de gripă confirmate de laborator, din care 2 cazuri cu virus gripal AH1, 3 cazuri cu virus gripal AH3, 3 cazuri cu virus gripal B şi un caz cu virus gripal A nesubtipat.

De asemenea, a fost semnalat un caz de co-infecţie de virus gripal cu SARS-CoV-2.

Până în 22 octombrie, au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 368.556 de persoane vaccinate antigripal, din care 358.391 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.