Înscrierile unităţilor de cult în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat marţi, fiind înregistraţi 875 de solicitanţi pentru un buget de 17,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 27 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a unităţilor de cult în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul de 17.500.000 de lei alocat unităţilor de cult a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 875 de solicitanţi”, transmite Administraţia Fondului de Mediu.

Acesta este primul în care beneficiari ai programului sunt şi unităţi de cult

”Astăzi s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităţilor de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanţi, şi anume, unităţile de cult, care astăzi şi-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program.Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice şi a unităţilor de cult, însumează solicitări de finanţare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacităţi de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administraţia Fondului pentru Mediu.”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.