Biroul permanent al Senatului a decis miercuri să aprobe continuarea procedurii pentru propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, „Fără penali în funcţii publice”. Termenul pentru emiterea raportului de către Comisia juridică este 29 iulie. Iniţiativa a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, iar Senatul este decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul, Biroul permanent a decis prelungirea sesiunii extraordinare a Senatului pentru perioada 16-31 iulie. 

Referitor l iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, aceasta a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, în calitate de prim for sesizat. Au fost 295 de voturi „pentru” şi o abţinere. Senatul este for decizional pe această propunere. USR a transmis să este un moment istoric, fiind făcut un nou pas pentru organizarea referendumului de modificare a Legii fundamentale.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” prevede introducerea unui alineat în Constituţie la articolul 37 care spune că: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Potrivit procedurii, după votul la Senat, urmează să fie organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei la o dată ce va fi stabilită ulterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.