Centrul Infotrafic avertizează că, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi a temperaturilor scăzute, este posibil să se formeze polei. Sunt vizate, în principal, A1 şi A2, drumurile din judeţele Arad, Argeş, Botoşani şi Ilfov, dar şi municipiul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Infotrafic, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Arad, Argeş, Botoşani, Ilfov şi pe raza municipiului Bucureşti. 

De asemena, şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud există riscul apariţiei poleiului.

”În aceste condiţii, şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere”, au transmis oficialii Infotrafic. 

Aceştia reamintesc că şoferii au obşigaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.