Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, luni, înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni a cărei activitate principală să fie construcţia de locuinţe pentru vânzare sau închiriere. SC Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va construi locuinţe sociale şi pentru tineri, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 36 de voturi "pentru”, patru voturi "împotrivă” şi o abţinere.

Consilierii USR s-au declarat împotriva înfiinţării societăţii şi au refuzat să voteze, spunând că s-a făcut o ilegalitate prin votarea membrilor Consiliului de Administraţie al firmei, întrucât CV-urile consilierilor propuşi ar fi trebuit făcute publice înainte.

Potrivit proiectului de hotărâre, membrii fondatori ai societăţii, dar şi acţionari ai acesteia vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care va deţine un număr de 119.880 de acţiuni, reprezentând 99.9% din capitalul social şi SC Service Ciclop SA, care va avea 120 de acţiuni, însemnând 0.1% din capitalul social (în valoare de 12.000.000 de lei).

SC Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va avea ca obiect principal de activitate construcţia de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii lor, apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale, de necesitate, locuinţe pentru tinerii căsătoriţi (cu vârsta fiecăruia de până în 35 de ani) sau pentru alte categorii de persoane ce vor fi hotrâte de Consiliu.

Pe lângă activitatea principală - lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale -, societatea ar urma să aibă şi o serie de activităţi secundare, precum: tăierea şi rindeluirea lemnului, fabricarea unor produse din beton sau construcţii metalice, comerţ al produselor din ceramică, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare, închiriere şi leasing autovehicule, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activităţi de arhitectură sau de întreţinere, construcţii hidroelectrice, transporturi rutiere de mărfuri sau servicii de mutare.

Consiliul de Administraţie al SC Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va fi format din consilierii Gabriel Rădulescu, Florentin Ilie, Dorel Ciucă, Lucica Dumitru şi Marius Petrescu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că societatea va construi locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri şi nu va intra "sub nicio formă" în concurenţă cu dezvoltatorii de pe piaţa liberă.

"Primăria Generală a Capitalei, prin acest trust de clădiri metropolitane, va construi locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri, nu intră sub nicio formă în concurenţă cu dezvoltatorii sau constructorii imobiliari de pe piaţa liberă, pentru că această nişă nu ar putea să aibă resursele financiare pentru a contracta un credit de la o bancă comercială sau a contracta un împrumut sau o achiziţie directă de la un dezvoltator imobiliar. Toate achiziţiile legate de materialele de construcţii se vor face prin licitaţii, respectând, în litera şi spiritul său, legislaţia în vigoare în materie de achiziţii. Şi această societate, trust, ca oricare entitate în subordinea Consiliului General, în cazul nostru, se supune unor controale anuale din partea Curţii de Conturi”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.