Şcoala poate începe fără probleme, cu prezenţa copiilor în clase în fiecare zi, în 20 de localităţi din judeţul Brăila, potrivit datelor prezentate, luni, de către Minsterul Sănătăţii. Aici, rata de infectare cu COVID 19 este zero. La polul opus, elevii din Făurei ar trebui să înveţe doar online, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. La Făurei se înregistrează o incidenţă cumulată de 11,12 cazuri la mia de locuitori, însă această rată de infectare este dată de numărul mare de îmbolnăviri raportate într- un focar izbucnit la căminul de bătrâni din oraş unde sunt 44 de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem la căminul de bătrâni 44 de cazuri de coronavirus, în rest avem doar câteva cazuri active. Eu aş propune să lăsăm acest azil la o parte şi să începem cursurile în mod hibrid, atât online cât şi la şcoală. În Făurei, avem un liceu, unde învaţă şi şcoala generală dar şi grădiniţa, în total circa 650 de copii. Eu aş propune să începem cursurile şi noi pentru că avem un focar unde oamenii sunt închişi, iar restul cazurilor sunt foarte puţine, răzleţe”, a declarat, luni, primarul din Făurei, Ionel Voinea.

În alte 19 comune din judeţul Brăila, în care rata de incidenţă este sub 1, conducerile şcolilor vor putea opta între a chema copiii zilnic la şcoală

sau a aplica sistemul hibrid, cu o parte din elevi în clase şi cealaltă parte acasă, în faţa calculatorului, în funcţie de infrastructură şi resursele existente la nivelul unităţii de învăţământ.

Alte 4 zone din judeţul Brăila, respectiv municipiul Brăila, Racoviţa, Surdila Găiseanca şi Viziru, se regăsesc în scenariul galben, cu o incidenţă cumulată cuprinsă între 1 şi 3.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.