Reprezentanţii parcului acvatic din comuna Chiajna, unde au intervenit miercuri seară echipaje de Poliţie şi de prim-ajutor, au transmis că adolescentul care a acuzat dureri nu a căzut de pe tobogan, ci s-a lovit de acesta, după ce s-a îmbrâncit cu un tânăr împreună cu care se afla pe un colac dublu. Tânărul a primit imediat îngrijiri de la personalul parcului, dar a fost apelat numărul 112 pentru ca pacientul să primească îngrijiri de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dorim să exprimăm compasiunea pentru adolescentul implicat în evenimentul produs în incinta Divertiland Water Park în data de 20 iulie (...) Adolescentul s-a urcat împreună cu un prieten pe un colac dublul şi au pornit împreună pe tobogan, iar pe traseu pare că s-au îmbrâncit, astfel că, la un moment dat, în coborâre, într-un viraj tovarăşul de joacă a căzut peste adolescent, iar acesta din urmă s-a lovit cu umărul în peretele toboganului”, au transmis, joi, reprezentanţii Divertiland Water Park, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, personalul de prim-ajutor din incinta parcului acvatic a oferit imediat îngrijiri medicale adolescentului care a acuzat durere în zona umărului şi a decis să apeleze numărul unic 112 pentru a se putea acorda îngrijiri de specialitate.  

”Adolescentul a fost cooperant, conştient şi în stare bună, mergând pe propriile picioare, fiind preluat de ambulanţă şi transportat la o unitate medicală”, a mai precizat sursa citată, explicând că aceste aspecte au fost constatate şi de către echipajul de Poliţie care s-a deplasat la faţa locului.  

”Facem o menţiunea că prioritatea noastră este şi va rămâne siguranţa clienţilor noştri, politica Divertiland Water Park fiind dintotdeauna aceea de a aplica riguros toate măsurile care se impun conform normativelor aplicabile specificului activităţii desfăşurate, având toate procedurile, autorizaţiile şi licenţele la zi, avizate şi verificate. În acest sens, pentru a evita evenimentele neplăcute ce pot apărea în cadrul Divertiland Water Park în situaţia utilizării necorespunzătoare a atracţiilor toboganelor am elaborat o informare cu privire la potenţialele riscuri de accidente”, au mai precizat reprezentanţii companiei.  

Potrivit acestora, informarea despre potenţialele pericole este afişată în modul lizibil şi vizibil, atât la intrarea în parc, cât şi pe panourile prezente în fiecare zonă de atracţie.  

”De asemenea, în incinta parcului prin mesaje audio redate constant rugăm vizitatorii să respecte cu stricteţe regulile impuse de personalul parcului”, au mai precizat reprezentanţii parcului acvatic.  

IPJ Ilfov a anunţat, miercuri seară, că poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la un incident produs la un parc acvatic din comuna Chiajna. 

”Astăzi, în jurul orei 16:34, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană a căzut pe tobogan în timp ce se afla la un parc acvatic din comuna Chiajna. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din Chitila pentru efectuarea activităţilor din competenţă, precum şi un echipaj medical care a transportat persoana la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, a transmis IPJ Ilfov.  

Sursa citată a explicat că poliţiştii au demarat cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.