Un incendiu a izbucnit, duminică, la un depozit de materiale de cherestea de pe strada Jimobolia din Sectorul 1 al Capitalei, iar incendiul se manifestă cu flacără violentă si cu degajări mari de fum pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, care s-a extins la acoperişul unei clădiri învecinate, informează reprezentanţii ISU Bucureşti Ilfov. Până la acest moment nu sunt victime, iar 15 persoane s-au autoevacuat, până la acest moment. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că a dat dispoziţie colegilor de la ADP Sector 1 să trimită mai multe cisterne de apă, deoarece există o problemă cu presiunea din hidranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă intervenim cu: 8 autospeciale de stingere, 1 autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, 1 autospecială de descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD. În interiorul spatiului de depozitare ard materiale combustibile (lemn). Incendiul s-a extins la acoperisul unei clădiri învecinate P+2E+M. A fost suplimentat dispozitivul, intervin în acest moment 16 autospeciale de stingere. Au fost constituite echipe de căutare-salvare. Până în acest moment din clădirea învecinată s-au autoevacuat 15 persoane”, arată ISU Bucureşti Ilfov.
 
De asemenea, Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti – Ilfov, a precizat, pentru Antena 3 CNN, că incediul  „se manifestă la o clădire cu regim de înălţime parter plus trei etaje, fiind afectat într-o foarte mare măsură acoperişul acestei clădiri, care are destinaţie administrativă, este clădire de birouri”.
 
„În apropiere se află un bloc de locuinţe. Locuitorii au fost evacuaţi.  Există în vecinătate şi o altă locuinţă de tip P+1 care a fost protejată de incendiu.  În acest moment resursele noastre acţionează pentru stingerea unui incendiu care acţionează la un depozit de cherestea, în spaţiu deschis. Sunt stive cu material lemnos care ard mocnit. Nu se mai vede flacără. Este o suprafaţă destul de mare, peste 2.000 de metri pătraţi”, a adăugat Daniel Vasile.
 
Acesta a adăugat că pompierii „acţionează de la înălţime folosind două autoscări amplasate pe două dintre laturile clădire cu regim de înălţime P+3 şi de la nivelul solului pe cele patru laturi pentru a localiza acest incendiu cât mai rapid”.
 
„Nu sunt persoane rănite şi nu se mai vede flacără”, a conchis el.
 
Foto: ISU Bucureşti Ilfov
Foto: ISU Bucureşti Ilfov
Foto: ISU Bucureşti Ilfov
Foto: ISU Bucureşti Ilfov
Foto: ISU Bucureşti Ilfov
Foto: ISU Bucureşti Ilfov
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.