Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii, afirmă preşedintele Colegiului Medicilor Daniel Coriu după incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Eltransmite condoleanţe familiilor celor 10 pacienţi decedaţi în urma incendiului şi îşi exprimă solidaritatea cu medicul care a suferit arsuri grave încercând să salveze pacienţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colegiul Medicilor din România exprimă regretul şi transmite condoleanţe pentru victimele incendiului din această seară care s-a produs în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Suntem de asemenea alături de colegul nostru medic aflat de serviciu şi care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informaţiilor, să salveze pacienţii. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii!”, afirmă Coriu.

El subliniază că am avut incendiul de la Maternitatea Giuleşti, ”iar acum această tragedie care poate arată şi infrastructura deficitară a spitalelor”.

Zece persoane au decedat în incendiul care a izbucnit sâmbătă seara la secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Alţi pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi şi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi. A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat. Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamţ în această seară, pentru a evalua situaţia. „Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a afirmat ministrul Sănătăţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.