Ministerul Sănătăţii a transmis cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la Institutul „Matei Balş” şi transferaţi la alte spitale că trei pacienţi sunt în stare gravă internaţi la terapie intensivă şi un altul, tot la ATI, este intubat, iar restul sunt în stare stabilă. Referitor la cei 13 pacienţi rămaşi la Spitalul „Matei Balş”, trei sunt în stare gravă, iar 10 sunt în stare stabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 6 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă (ATI).

Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 4 pacienţi. 1 pacient în stare gravă (ATI), 3 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în stare staţionară, stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare staţionară gravă (ATI).

Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi. 1 pacient în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).

Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti: 13 pacienţi. 3 pacienţi în stare gravă, 10 pacienţi în stare stabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis duminică News.ro. 

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că alţi doi pacienţi cu COVID-19 - bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani - transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat. Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 14, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu COVID-19. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.