Un incendiu a izbucnit, marţi, la acoperişul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, zeci de pacienţi şi cadre medicale fiind evacuaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, pompierii au fost solicitaţi, marţi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la acoperişul UPU a Spitalului Judeţean Buzău, iar două autospeciale de lucru cu apă şi spumă au fost mobilizate pentru stingerea incendiului. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta mocnit, cu mare degajare de fum.

Potrivit managerului SJU Buzău, Claudiu Damian, incendiul a fost semnalat la intrarea în UPU, unde aşteptau zeci de oameni care aveau nevoie de îngrijiri medicale. Imediat, personalul tehnic al spitalului şi cadrele medicale au trecut la evucarea pacienţilor de pe holul UPU şi din secţie.

32 de pacienţi şi 20 de cadre medicale au fost evacuaţi de aici.

De asemenea, din cauza fumului dens, s-a dispus evacuarea a 24 de persoane internate în secţia de Cardiologie.

Ulterior, medicii au trecut la trierea rapidă a pacienţilor care aşteptau să fie internaţi şi s-a luat măsura internării rapide pe secţiile care nu au fost afectate de fum.

"Mai e fum la Cardiologie, din cauza vântului care suflă cu putere, fumul a intrat în saloane. Aşteptăm să se poată respira şi să trimitem înapoi pacienţii la Cardiologie”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Pompierii au reuşit stingerea focului, iar acum fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.