Ministerul Sănătăţii a transmis informaţii despre starea pacienţilor transferaţi la diferite spitale din Capitală, după incendiul de la Matei Balş, majoritatea dintre ei fiind în stare stabilă, însă pe oxigen. Instituţia mai precizează că în funcţie de rezultatele investigaţiilor atunci când este necesar pacienţii pot fi transferaţi între unităţile sanitare din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Starea pacienţilor este în curs de actualizare în funcţie de investigaţiile aflate în derulare în fiecare spital în care au fost transferaţi pacienţii. În funcţie de rezultatele investigaţiilor atunci când este necesar pacienţii pot fi transferaţi între unităţile sanitare din Bucureşti.

11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti - Toţi pacienţii sunt stabili, dependenţi de oxigen pe mască.

5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti - Un pacient intubat de la intoxicaţie cu fum, ceilalţi 4 stabili.

6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” - Toţi sunt cu oxigen pe mască, stabili.

4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” - Un pacient pe ATI, oxigen pe mască.

Aşteaptă încă doi pacienţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni.

5 pacienţi la Sf.  Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” - 4 pacienţi în ATI cu oxigen pe mască şi unul pe CPAP.

4 pacienţi la Spitalul Militar Central, 2 pacienti stabili la -ROL 2 Un pacient intubat ATI în spital Un pacient stabil in ATI.

3  pacienţi la Spitalul „Witting”; Trei pacienţi stabili conştienţi, Cel de - al patrulea adus in aceasta unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central

4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” - Doi în ATI cu oxigen pe mască.

1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”; Un pacient intubat.

3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” stabili

Un pacient a fost transferat  la Spitalul Monza si alti 2 pacienţi urmeaza a fi transferati  la Spitalul V Babeş.

7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 6 pacienţi stabili şi 1 pacient decedat (este cel care a avut nevoie de resuscitare - a patra victimă)”, a transmis Ministerul Sănătăţii, într-o informare de presă.

Sursa citată precizează că datele sunt în dinamică.

Numărul persoanelor decedate în incendiul care a afectat vineri patru saloane situate la parterul unui pavilion al Institutului „Matei Balş” din Capitală a ajuns la cinci după ce într-o baie a fost găsit încă un cadavru carbonizat. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.

Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul „Matei Balş”.

Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. Autorităţile pun la dispoziţie linii telefonice la care famillile pot verifica situaţia pacienţilor. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru omor din culpă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.