Autorităţile din Bucureşti anunţă, luni, că au fost montate încă trei corturi în Gara de Nord pentru refugiaţii din Ucraina care nu doresc cazare în Capitală, fiind în tranzit spre alte destinaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi au fost operaţionalizate încă 3 corturi pentru cazarea temporară, în incinta Gării de Nord, a persoanelor care vin din zonele de conflict armat din Ucraina. Reamintim faptul că aceste corturi sunt destinate pentru preluarea persoanelor care nu doresc să fie cazate în spaţiile special destinate din Bucureşti şi Ilfov, ci intenţionează să staţioneze o perioadă scurtă de timp, pentru ca ulterior să-şi continue deplasarea spre alte localităţi sau alte ţări, pe cale aeriană, rutieră sau feroviară”, a transmis, luni, Prefectura Bucureşti.  

Sursa citată a precizat că măsura de suplimentare a spatiilor de cazare temporară a fost necesara pentru a preîntâmpina orice situaţie care poate fi influenţată de fluxurile ridicate de refugiaţi, în unele intervale orare. 

Totodată, autorităţile anunţă că, luni seară, ajunge în Bucureşti o garnitură de tren de la Iaşi, cu aproximativ 400 de persoane refugiate (adulţi şi copii), cu diferite cetăţenii, care urmează a fi preluate în vederea cazării în centrele din Bucuresti şi Ilfov. 

Primele două corturi au fost instalate sâmbătă, iar duminică a fost operaţionalizat un punct de comandă în incinta Gării de Nord, din care fac parte reprezentanţi ai instituţiilor angrenate în gestionarea fluxului de persoane din Ucraina. 

Deciziile privind preluarea, transportul, cazarea, acordarea asistenţei medicale, precum şi alte situaţii inopinate sunt luate în cel mai scurt timp, în funcţie de situaţie, potrivit competenţelor fiecărei entităţi.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.