Angajaţii Primăriei Focşani şi ai instituţiilor din subordinea Consiliului Local Municipal au protestat din nou, joi, pentru că nu le-au fost achitate salariile, întârzierea fiind de aproape două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul spontan a avut loc în Piaţa Unirii din Focşani, în faţa Prefecturii judeţului. Acţiunea a fost de scurtă durată, pe durata protestului angajaţii Primăriei cerându şi drepturile salariale în stradă.

Pe de altă parte, joi, la ora 13.00, primarul Cristi Misăilă, a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Focşani, pe ordinea de zi fiind doar proiectul privind bugetul pe anul în curs, buget care nu a fost validat de Ministerul de Finanţe, şi din cauza căruia nu se pot achita salariile angajaţilor, nu se pot plăti facturile şi nu se pot derula investiţiile, după cum menţionează primarul Cristi Misăilă.

Miercuri, a fost un scandal fără precedent în Consiliul Local Muncipal Focşani, în timpul căruia a fost chemată şi Poliţia. Asta după ce angajaţii Primăriei şi Direcţiei de Dezvoltare au intrat în sala de şedinţe şi le-au cerut socoteală consilierilor pentru că nu şi-au luat salariile. Într-o primă fază, Poliţia a fost sesizată doar că mai multe persoane instigă la acte de violenţă, astfel că forţele de ordine au intervenit şi au aplanat conflictul. Ulterior, aleşii vizaţi de scandările care au fost în sala de şedinţe a Consiliului Local au reclamat mai multe fapte penale.

"În jurul orei 12.00, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că, în sediul unei instituţii publice, mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului  au fost dirijate echipaje de poliţie care au aplanat conflictul. Ulterior, în contextul incidentului din sediul instituţiei publice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a fost sesizat cu privire la   săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate, fiind întocmite în acest sens, dosare penale", a transmis IPJ Vrancea.

Potrivit unor surse din anchetă, pentru moment sunt vizate doar faptele, nu şi persoane, iar cercetările sunt în desfăşurare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.