Încă una dintre persoanele surprinse de avalanşa din Suceava a fost găsită. Este vorba despre o femeie în stare de inconţtienţă, fiind efectuate manevre de resuscitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, încă una dintre persoanele surprinse de avalanşa din Munţii Călimani a fost găsită. Este vorba despre o femeie, care este inconştientă. 

La ora transmiterii acestei ştiri se fac manevre de resuscitare pentru salvarea ei. 

Echipele de intervenţie continuă căutările pentru a descoperi şi cea de-a treia persoană, un bărbat, zona fiind luminată cu generatoare. 

Potrivit ISU Suceava, cele trei persoane sunt alpinisti voluntari, doi dintre ei fiind pompieri militari, aflati in timpul liber. 

Cei trei au urcat pe munte pentru a arbora steagul national, aceasta fiind o actiune in scop umanitar.

Pentru salvarea victimelor intervin, în echipe mixte, 46 de pompieri, 9 jandarmi, 14 salvamontisti, 2 lucratori de la Rezervatia Calimani şi cinci lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei. De asemenea, au plecat spre locul intervenţiei 6 militari, cu un utilaj, de la Unitatea Militara Roşu. 

Se acţionează cu nouă autospeciale, două autosenilata, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren.

Una dintre persoanele suprinse de avalanşă a fost găsită în viaţă în urmă cu aproximativ o oră. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.