Medicii au confirmat, joi, încă un deces provocat de gripă, fiind vorba despre o femeie de 71 de ani din judeţul Ialomiţa care nu a fost vaccinată antigripal. Numărul deceselor a ajuns, astfel, la 48.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), un nou deces provocat de gripă s-a înregistrat, joi, fiinf vorba despre o femeie de 71 de ani, din judeţul Ialomiţa. 

Potrivit medicilor, în urma analizelor, s-a constatat virus gripal de tip B, la pacienta care avea condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astfel, numărul totral al deceselor de la debutul sezonului 2017 - 2018 a ajuns la 48. 

Tot joi, CNSCBT a anunţat că numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Confirmate prin analize de laborator, există 781 cazuri de gripă de la începutul sezonului, cele mai multe infecţii fiind cu virusul de tip B, respectiv 513 cazuri. Cu virusul de tip A (H1) au existat 187 de cazuri, 24 de pacienţi au avut virusul A (H3), în timp ce restul a fost infectaţi cu alte tipuri de virus gripal.

Dintre victimele acestui sezon, 25 erau infectate cu virusul de tip A (H1), virus care a provocat cele mai multe decese.

Conform raportului, cele mai multe cazuri de gripă au fost confirmate în Bucureşti (264), Iaşi (102), Constanţa (81) şi Olt (55).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.