Medicii au anunţat, miercuri, că încă două persoane au murit din cauza gripei. Este vorba despre doi bărbaţi, din judeţele Mureş şi Argeş. Numărul total al deceselor a ajuns la 56. În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 3.300 de cazuri de gripă clinică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis, miercuri, că s-au mai confrmat două decese provocate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A. Bărbatul a murit în 24 ianuarie, dar era cunoscut cu boli cronice şi nu se vaccinase.

De asemenea, a murit din cauza gripei, un bărbat de 43 de ani din judeţul Argeş. Decesul s-a înregistrat luni, pacientul avea boli cronice şi nu se vaccinase.

”Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înalta, cu extindere regională în zona de sud a ţării şi cu focare locale şi cazuri sporadice în celelate zone ale ţării”, au transmis specilştii CNSCBT.

Potrivit acestora, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 134.201, cu 53.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

S-au înregistrat 3.393 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 283 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.