Cinci pacienţi cu Covid-19 în stare critică sunt trataţi în Unitatea Primire Urgenţe a spitalului “Sfântul Spiridon“ din Iaşi, din cauză că nu mai există locuri libere în secţiile ATI din spitalele ieşene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu a declarat, marţi, că în secţiile de terapie intensivă din spitalele ieşene nu mai sunt locuri libere, astfel că pacienţii cu Covid-19 în stare critică rămân în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul “Sfântul Spiridon“, unde sunt trataţi până se eliberează în loc liber.

“Sunt trei pacienţi pe ventilaţie non invazivă şi doi pacienţi cu necesar de oxigen cu flux mare. Ei sunt trataţi în urgenţă complet, adică şi de medicul infecţionist şi de medicul de medicină internă, dar în primul rând de medicul de urgenţă care face ventilaţia non invazivă şi monitorizează pacientul. Aşteptăm eliberarea unor locuri în spitale prin evoluţia favorabilă a pacienţilor. Din nefericire sunt zile în care eliberarea locului se întâmplă şi prin decesul unor pacienţi cu forme grave“, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Printre cei cinci pacienţi care aşteaptă în UPU eliberarea unui pat la terapie intensivă se află şi o femeie însărcinată.

Medicii ieşeni susţin că în ultimele zile s-au confruntat cu cazuri foarte grave de pacienţi cu Covid-19, ei recomandând oamenilor să vină la spital încă de la apariţia primelor simptome.

În judeţul Iaşi numărul cazuri de Covid-19 a ajuns marţi la 36.980, dintre care 154 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.