Rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de 1,5 la mia de locuitori, în Galaţi dar şi în localităţile Cuca, Şendreni, Vânători şi Lieşti, ceea ce ar putea aduce noi restricţii pentru a limita răspândirea virusului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele 14 zile, rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la Galaţi la 1, 56 la mia de locuitori.

”Direcţia de Sănătate Publică Galaţi anunţă că incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, calculată la mia de locuitori, a depăşit pragul de 1 la mie în mai multe localităţi. Astfel, în municipiul Galaţi se înregistrează 1,56 cazuri la mia de locuitori, 4,74 în comuna Cuca, 1,55 în comuna Şendreni, 1,11 în comuna Lieşti şi 2,03 în comuna Vânători.”anunţă DSP Galaţi.

Potrivit legii, depăşirea pragului de 1,5 la mie poate aduce o serie de restricţii în localităţile în care se înregistrează un număr însemnat de îmbolnăviri. Pe lista restricţiilor ce pot fi impuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se află suspendarea activităţii cu publicul în restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii sălilor de jocuri de noroc dar şi interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor sau altor evenimente culturale la care poate lua parte un număr ridicat de participant.

La Galaţi, o eventuală decizie în acest sens poate fi luată doar de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

O primă măsură luată însă zilele trecute şi intrată în vigoare începând de luni este purtarea obligatorie a măştii în perimetrul unităţilor de învăţământ şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora. Urmare a creşterii incidenţei infectărilor cu coronavirus Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis trecerea în scenariul roşu a şcolii Sfântul Gheorghe din comuna Cuca şi a grădiniţei din aceeaşi localitate. De ase,emea, 8 şcoli şi grădiniţe din Lieşti, trec în scenariul galben, În municipiul Galaţi şi în localităţile Şendreni, Vânători şi Folteşti, şcolile funcţionează în scenariul galben încă de acum o săptămână. La ultima raportare a autorităţilor, cea de luni, la Galaţi au fost înregistrate 65 de cazuri noi de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.