Măsura carantinei zona a fost prelungită cu două săptămâni, începând de joi seara, pentru oraşul Otopeni şi comuna Berceni, unde incidenţa cazurilor de Covid-19 este de 10.08, respectiv 14.88 la mia de locuitori. Carantina a fost prelungită, cu şapte zile însă, şi pentru comuna Brăneşti, care are o rată de infectare de 6.19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Prefecturii Ilfov, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărâri privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru oraşul Otopeni.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.

Astfel, şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind prelungirea măsurii de carantină zonală cu 14 zile, în oraşul Otopeni şi comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni. Carantina se prelungeşte începând de joi, de la ora 22.00, până în 15 aprilie, la ora 22.00.

De asemenea, măsura de carantină zonală se prelungeşte cu 7 zile pentru comuna ilfoveană Brăneşti, tot începând de joi, de la ora 22.00, până în 8 aprilie, la ora 22.00.

Măsura este valabilă şi pentru satele aparţinătoare Brăneşti, Islaz, Pasărea şi Vadu Anei.

Conform datelor publicate joi, la Otopeni incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 10.08 la mia de locuitori, la Berceni - 14.88, iar la Brăneşti - 6.19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.