Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, în ultimele 24 de ore, vremea rea a produs efecte în 9 localităţi din 8 judeţe, pompierii intervenind pentru a transporta la spitale zeci de pacienţi care au nevoie de dializă, dar şi cu alte afecţiuni medicale, precum şi o femeie însărcinată şi un copil cu febră mare. Vineri dimineaţă, sunt raportate avarii la reţeaua electrică din 30 de localităţi din judeţele Iaşi şi Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”Fenomenele meteorologice periculoase au scăzut în intensitate, iar situaţia a revenit aproape de normal. Comparativ cu ziua de miercuri, când sute de oameni au rămas blocaţi cu maşinile pe mai multe drumuri înzăpezite din Estul şi Nord-Estul ţării, ieri a fost înregistrat un număr mai mic de solicitări. Astfel, în ultimele 24 de ore, vremea rea a produs efecte în 9 localităţi din 8 judeţe (BC, BT CS, IS, MH, NT, SB şi SV), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la 1 imobil, a 23 copaci şi 2 stâlpi. În urma producerii acestor evenimente, 13 autoturisme au fost avariate”, a transmis, vineri, IGSU.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
În localitatea Bălcăuţi din judeţul Suceava, 15 persoane de naţionalitate ucraineană (11 adulţi şi 4 minori) au rămas înzăpezite în 3 microbuze. Persoanele au fost preluate şi transportate la Primăria Dorneşti cu ajutorul autospecialelor din dotarea ISU.
 
În judeţul Bacău, s-a intervenit pentru preluarea şi transportul unui copil cu febră mare (40°C), din localitatea Mâlosu, cu o şenilată ISU, la Unitatea Primiri Urgenţe din Bacău.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
În judeţul Neamţ s-a intervenit pentru preluarea şi transportul la spital a 3 pacienţi din localităţile Siliştea, Hociungi, Dagâţa care necesitau dializă, 1 pacient cu accident vascular cerebral din localitatea Secuieni, precum şi a unei gravide în luna a noua din localitatea Dagâţa (IS).
 
În judeţul Iaşi s-a acţionat pentru preluarea şi transportul la spital a 11 pacienţi din localităţile Ţibana, Româneşti, Lespezi, Ţigănaşi, Grajduri şi Ţibăneşti care necesitau dializă, precum şi 1 pacient cu traumatism cranio cerebral din localitatea Româneşti.
 
În judeţul Suceava, s-a intervenit pentru preluarea şi transportul la spital a 2 pacienţi din localitatea Siret care necesită dializă.
 
În ceea ce priveşte traficul rutier, în această dimineaţă, în jurul orei 07.00, 8 tronsoane de drumuri naţionale (DN 2 Româneşti-Siret, judeţul Suceava; DN 2K Arbore-Milişăuţi, judeţul Suceava; DN 17A Rădăuţi-Bălcăuţi, judeţul Suceava; DN 24C Rădăuţi-Prut - Manoleasa, respectiv Bădărăi-Ştefăneşti, judeţul Botoşani; DN 29 Botoşani, judeţul Botoşani-Suceava, judeţul Suceava, respectiv DN Botoşani-Huţani, judeţul Botoşani;
DN 29A Dorohoi-Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani; DN 29C Siret, judeţul Suceava-Mihăileni, judeţul Botoşani; DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, judeţul Botoşani) şi 36 tronsoane de drumuri judeţene din BC, BT, SV erau închise din cauza zăpezii.
 
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează avarii în 30 de localităţi din 2 judeţe (BT şi IS), însumând un număr de aprox. 4.700 de consumatori finali nealimentaţi. La momentul raportării se intervine pentru remedierea situaţiilor semnalate.
 
Avertizarea meteorologică COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este în vigoare până vineri la ora 12.00. În această perioadă, în nordul şi centrul Moldovei, în Maramureş, Transilvania şi în nordul Crişanei, precum şi în zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.