Misiunea de stingere a incendiilor de pădure la care au participat 60 de pompieri români în Franţa s-a încheiat, aceştia întorcându-se acasă, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Toţi cei 60 de salvatori români care în cea de-a doua jumătate a lunii august i-au sprijinit pe omologii francezi au început astăzi deplasarea către România. 20 dintre pompieri, dislocaţi în insula Corsica, s-au întors în ţară cu două aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române - Ministerul Apărării Naţionale. Alţi 40 de salvatori, care au avut baza de operaţii stabilită la Şcoala Naţională Superioară de Ofiţeri de Pompieri - ENSOSP din oraşul Aix-en-Provence, au început deplasarea în această dimineaţă, pe cale terestră, împreună cu mijloacele tehnice dislocate pe teritoriul francez”, a transmis, joi, IGSU.
 
Începând din 30 iulie, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a participat cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.