Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că, începând cu ora 14:15, modulul national specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, prin intermediul ofiţerului de legatură francez, pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localităţii Corte, iar la misiunea de stingere a incendiilor participă mai mulţi pompieri români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi acoperirea cu eficientă a întregii suprafeţe afectate, la intervenţie au fost alocate 2 elicoptere cu sistem bambi bucket şi  2 avioane de stingere tip canadair. Conform prognozei pentru ziua de astăzi, 21 august, riscul apariţiei incendiilor de pădure este unul ridicat”, arată comunicatul de presă al IGSU.

Sursa citată mai spune că misiunile desfăşurate de pompierii români sunt realizate „sub directa coordonare a ofiţerului de legătură francez şi vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată”.

IGSU reaminteşte că pe 15 august a.c, România a trimis în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, format din 20 de militari, în cadrul programului de pre-poziţionare.

Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.