Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite că, în ultimii 8 ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa. 75 la sută dintre copii erau nesupravegheaţi în momentul producerii incendiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, a transmis, marţi IGSU.

Insittuşia transmite că 75% din numărul copiilor decedaţi au fost lipsiţi de  supravegherea adulţilor, la momentul producerii incendiilor.

”Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate. Exploatarea  necorespunzătoare  a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul micuţilor. Cele mai multe victime în rândul copiilor  (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş. Îţi pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat şi, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire”, a mai transmis ISGU. 

Instituţia transmite că analiza s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate  de inspectoratele judetene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020.

Studiul a urmărit  incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul  persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Datele statistice relevă că cele  mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert din incidentele soldate cu pierderi de vieţi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.