Pompierii din întreaga ţară au avut sute de intervenţii pentru îndepărtarea efectelor vremii nefavorabile în unsprezece judeţe din ţară. S-a evacuat apa din zeci de subsoluri şi sute de gospodării, fiind afectate 45 de locuinţe. Nouă persoane au fost evacuate din zonele unde exista pericol iminent de producere a inundaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul fenomenelor de vreme rea care s-au manifestat în majoritatea judeţelor ţării, în intervalul 06.05.2019, ora 14.00 - 08.05.2019, ora 07.00, pompierii au intervenit 24h/24h în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din zonele afectate”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). 

Sursa citată a precizat că efecte au fost înregistrate în 11 judeţe – Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceavaşi Vaslui, iar misiunile salvatorilor au vizat evacuarea apei din 38 subsoluri şi 262 gospodării ale cetăţenilor, fiind afectate 45 locuinţe.

FOTO - ISU Neamţ
FOTO - ISU Neamţ

”Acţiunile din teren ale pompierilor a făcut ca aceste evenimente să nu se soldeze cu victime în rândul cetăţenilor, în acest sens fiind evacuate preventiv 9 persoane din zonele unde exista risc iminent de producere a inundaţiilor. La acest moment, nu mai sunt semnalate situaţii deosebite care să pună în pericol populaţia. Singura intervenţie în desfăşurare are loc în localitatea Negri din judeţul Bacău, unde pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din două curţi”, a mai transmis IGSU.

Pompierii militari rămân în continuare în teren pentru a interveni în caz de nevoie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.