Ploile abundente din ultimele 24 de ore au produs efecte nefaste în 36 de localităţi din 16 judeţe ale ţării, dar şi în municipiul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precipitaţiile abundente au provocat probleme în ultimele 24 de ore în  localităţi din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ilgov, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui,  Vrancea, Bucureşti.

Echipajele au intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curţi, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum şi pentru degajarea a 17 copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme, fiind afectate 19 maşini.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Situaţii deosebite în urma ploilor abundente s-au înregistrat la Bacău, Vrancea şi Neamţ, unde mai multe persoane au fost evacuate din locuinţe, fiind în pericol de inundaţie.

Pompierii au transmis şi recomandări pentru populaţie:

  • Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luaţi măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversaţi râurile prin apă și NU vă apropiaţi de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneţi în spații închise care să vă asigure protecția și evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.