Furtunile din ultimele 24 de ore au produs efecte în 15 localităţi din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Mureş şi Timiş, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). La Timişoara, două TIR-uri au fost răsturnate de vântul puternic, pe Calea Şagului, iar şoferii au rămas prinşi în cabine. Nu au fost înregistrate victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IGSU, în contextul fenomenelor hidrometeorologice, miercuri s-au înregistrat efecte în 15 localităţi din 5 judeţe (Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Mureş şi Timiş), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 25 de curţi.
 
De asemenea, salvatorii au acţionat pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişurile a 11 imobile (8 blocuri, 2 case şi o instituţie publică), cât şi pentru degajarea a 32 de copaci, fiind afectate 7 autoturisme.
 
"O situaţie deosebită s-a înregistrat în judeţul Arad, unde pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu provocat de un fulger la un acoperiş de casă din localitatea Pecica. Focul a fost stins cu promptitudine de echipajele de intervenţie fără a fi înregistrate victime", a transmis IGSU.
 
Joi dimineaţă se intervine pentru degajarea de arbori căzuţi pe carosabil în municipiul Timişoara.
 
Potrivit ISU Timiş, a fost nevoie de intervenţia pompierilor în mai multe localităţi din judeţ.
 
La Timişoara, s-a intervenit pentru îndepărtarea a 25 de copaci şi a unui acoperiş luat de vânt de pe mansarda unui bloc aflat în construcţie, dar şi la 16 inundaţii în subsoluri, gospodării şi curţi. Două TIR-uri au fost răsturnate de vânt, pe Calea Şagului, la ieşirea din TImişoara, două persoane fiind blocate în interiorul acestora. Nu s-au înregistrat victime la acest eveniment şi se intervine pentru ridicarea autotrenurilor.
 
Alte intervenţii s-au desfăşurat în comunele Giroc şi Parţa, în municipiul Lugoj şi în satele Chişoda, Silagiu şi Utvin.
 
IGSU a precizat că, în urma furtunilor, nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti.
 
Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 73 de incendii, precum şi în alte 164 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri pentru extragerea ocupanţilor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma evenimentelor rutiere, o persoană şi-a pierdut viaţa în ultimele 24 de ore.
 
Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, 1.193 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea echipajelor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona Bucureşti-Ilfov (285), urmată de judeţele Timiş (68), Mureş (55), Cluj (47) şi Sibiu (47).
 
În perioada de referinţă, au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT: 3 mesaje privind prezenţa animalelor sălbatice, în judeţele Braşov şi Vrancea; un mesaj privind deversarea controlată a apei din constricţii hidrotehnice, în judeţul Argeş; 8 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Maramureş şi Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.