IGSU anunţă joi dimineaţă că 35 de localităţi din 19 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelii şi de ploile abundente în ultimele 24 de ore. De asemenea, circulaţia a fost blocată temporar pe trei drumuri naţionale, iar în 37 de localităţi din 6 judeţe a fost afectată alimentarea cu energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Vaslui şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti. Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 22 case, 35 curţi, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi pentru îndepărtarea a 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme”, transmite IGSU.
 
De asemenea, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuinţă.
 
Din pricina apei aflate pe carosabil şi a unui copac căzut, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naţionale (DN75/AB, DN2/BC şi DN17C/BN) şi pe 1 drum judeţean (DJ172B/BN).
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localităţi din 6 judeţe  - Bacău, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava ăi Vaslui - iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situaţii.
 
La acest moment nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.
Cea mai mare parte a ţării s-a aflat, de miercuri dimineaţă, sub avertizări cod galben şi portocaliu de ploi, vijelii şi descărcări electrice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.