Liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, spune că legea salarizării a creat haos în spitalele ieşene, întrucât mulţi angajaţi primesc mai puţini bani faţă de luna trecută, sindicaliştii din sănătate urmând să organizeze un protest vineri în faţa Prefecturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iulian Cozianu a declarat miercuri că în majoritatea spitalelor din Iaşi situaţia este tensionată, pentru că veniturile unora dintre angajaţi sunt mai mici decât cele încasate în luna precedentă.

"Salariaţii din toate spitalele sunt revoltaţi. Este un haos în sistemul medical, iar legea salarizării a creat inechităţi. Sunt situaţii când oamenii vor primi cu până la 1.300 de lei mai puţin. Cred că vor urma proteste în fiecare zi în spitale, zilnic primesc mesaje de la zeci de angajaţi disperaţi", a afirmat liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu.

El a spus că salariaţii din sistemul medical nu doresc altceva decât revenirea la veniturile din luna ianuarie.

"Vom discuta cu prefectul, pentru a face solicitări la Ministerul Sănătăţii şi la Casa de Sănătate, pentru că situaţia este dramatică. Ministerul a greşit, trebuia o formulă corectă pentru toţi angajaţii. S-a ajuns ca un spital de rang inferior să poată acorda sporurile la nivelul maxim pentru că ordonatorul de credite i-a permis acest lucru, iar spitalele universitare, asa cum sunt cele din judeţul Iaşi, să aibă venituri mai mici decât spitalele de rang inferior", a declarat Iulian Cozianu, preşedinte Sanitas Iaşi.

Sindicaliştii din sănătate vor picheta vineri Prefectura din Iaşi.

În ultimele zile, zeci de angajaţi de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi au protestat în faţa unităţii medicale, după ce veniturile angajaţilor au fost diminuate cu sume cuprinse între 500 şi 1.300 de lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut miercuri că scăderile salariale din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale din luna februarie sunt normale, în condiţiile în care în februarie au fost virate salariile din luna ianuarie, când au fost 11 zile nelucrătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.