Aproximativ 300 de sindicalişti ieşeni din învăţământ au protestat, joi, în faţa Prefecturii, reclamând salariile mici din domeniul educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Manifestanţii s-au adunat în centrul oraşului, începând cu ora 14.30, protestul fiind unul autorizat.
 
Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) ieşean, Laviniu Lăcustă, a precizat că există o nemulţumire generală în sistemul de învăţământ din cauza veniturilor reduse ale angajaţilor.
 
”Am vrea să ştim dacă guvernul este condus de mincinoşi. Ne-au promis că vor aloca educaţiei mai mulţi bani, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Domnule general Ciucă, nu v-aţi respectat promisiunile. Cum poate trăi un angajat din zona personalului nedidactic cu 1.800 de lei? Personalul auxiliar, inclusiv secretarii din şcoli, cu vechime şi studii superioare încasează 2.800 de lei. Transmitem guvernanţilor nemulţumirile privind veniturile noastre salariale”, le-a spus Laviniu Lăcustă manifestanţilor adunaţi în faţa Prefecturii.
 
Liderul sindical a precizat că mitingul de la Iaşi este primul din seria protestelor care vor fi organizate la nivel naţional în această primăvară.
 
”Este primul protest din luna martie. Transmitem şi ministrului Educaţiei că are obligaţia să ne protejeze. Vor urma proteste şi în alte judeţe, iar în luna aprilie o să-i vizităm din nou pe guvernanţi la Bucureşti. Ulterior, dacă nu ne respectă vom declanşa greva generală”, a afirmat liderul sindical USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă.
 
Protestul a durat o oră şi s-a încheiat fără incidente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.