Fenomenele meteorologice extreme înregistrate în judeţul Iaşi în acest an au produs pagube totale de 9,5 milioane de lei, ploile abundente şi vijeliile afectând 30 de localităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Prefecturii ieşene, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie, au fost raportate pagube în valoare de 4,8 milioane de lei, în timp ce calamităţile din perioada 30 iunie - 11 septembrie au produs pagube de 4,7 milioane de lei.

"Comisiile de evaluare constituite prin ordin de prefect s-au deplasat în toate unităţile administrativ-teritoriale care au raportat pagube la drumuri comunale, drumuri judeţene, agricole, forestiere, străzi, poduri. Situaţia centralizată a fost deja aprobată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost transmise două proiecte de Hotărâre de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale", a declarat, joi, Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Au fost semnalate distrugeri în 30 de localităţi, între care municipiul Paşcani, dar şi comune din vecinătatea municipiului Iaşi, respectiv Aroneanu, Ciurea, Holboca, Valea Lupului şi Tomeşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.