Douăzeci de cadre medicale de la două spitale din Iaşi au fost confirmate cu noul coronavirus, în aceeaşi situaţie fiind şi 14 pacienţi internaţi în cele două unităţi medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DSP Iaşi, la spitalul I.C. Parhon din Iaşi au fost depistate cu noul coronavirus 11 cadre medicale, cele mai multe, respectiv şapte, lucrând la secţia de Nefrologie.

De asemenea, testările au confirmat prezenţa noului coronavirus şi la opt pacienţi internaţi la secţia de Nefrologie de la acelaşi spital.

Reprezentanţii DSP Iaşi afirmă că la spitalul I.C. Parhon a fost demarată marţi o anchetă epidemiologică, imediat după ce au apărut primele cazuri de coronavirus, fiind efectuate în total 83 de recoltări.

Şi la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, DSP efectuează o anchetă epidemiologică, fiind confirmate pozitiv patru asistente medicale şi cinci infirmiere de la secţia de Ortopedie. Totodată, au fost depistaţi cu COVID-19 şase pacienţi internaţi la această secţie.

Reprezentanţii spitalului afirmă că sursa îmbolnăvirilor ar fi fost o pacientă din Botoşani, care a necesitat o operaţie de urgenţă. Din cei şase pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, trei sunt din judeţul Botoşani.

În total, la secţia Ortopedie de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au fost testate 146 de persoane.

Până vineri la prânz în judeţul Iaşi au fostconfirmate 321 cazuri de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.