Comuna Roşiori din judeţul Ialomiţa are o rată de incidenţă de peste 11 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cea mai mare rată de îmbolnăvire din judeţ şi din regiune. Primarul Ion Anghel afirmă că majoritatea cazurilor sunt "importate" de persoane care lucrează prin jurul Bucureştiului sau în Capitală. "Fac naveta şi când ajung acasă sunt infectate", arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportării Prefecturii Ialomiţa, în localitatea Roşiori  ata de incidenţă este de 11,05 cazuri la mia de locuitori. Mai exact, sunt confirmate cu infecţie cu noul coronavirus 21 de persoane, la un total de 1.901 persoane câte numără localitatea.

Astfel, localitatea Roşiori este în scenariul roşu.

"Sunt mai multe familii. Majoritatea cazurilor sunt de fapt importate de cetăţeni care lucrează în diferite domenii prin jurul Bucureştiului, în Bucureşti. Fac naveta şi când ajung acasă sunt infectate. Oamenii s-au conformat regulilor impuse, iar bătrânii sunt cei mai conştiincioşi. Am limitat accesul la magazine, masca e absolut obligatorie peste tot, sunt poliţişti care verifică. Nu s-au raportat tulpini noi, din fericire nu avem decese, dar avem familii întregi care au coronavirus. Într-o familie sunt 6 membri infectaţi, dar şi alte familii", a declarat, joi, primarul comunei, Ion Anghel.

În judeţul Ialomiţa, în afara localităţii Roşiori, mai este în scenariul roşu comuna Ciochina, cu 26 de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile şi o rată de incidenţă de 8,74 la mia de locuitori.

Municipiul Slobozia este în scenariul galben, cu o incidenţă de 2,89 de cazuri la mia de locuitori şi cu un număr de 149 de îmbolnăviri în ultimele 14 zile.

În ceea ce priveşte şcolile din Ialomiţa, cele din localităţile Roşiori, Ciochina, Bueşti, Sudiţi, Grindu sunt în scenariul roşu în timp ce în scenariul galben funcţionează şcolile din 25 de comune.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.