Secţia de Neurologie a Spitalului din Petroşani a fost închisă şi personalul medical este izolat la domiciliu, după ce o femeie de 26 de ani, care ar fi trebuit să stea izolată la domiciliu, s-a internat cu dureri lombare, fără să anunţe că ar putea fi infectată cu coronavirus. Ulterior, testele sale pentru coronavirus au ieşit pozitive, iar femeia a fost deja amendată cu 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a declarat, pentru News.ro, că femeia a intrat în ţară, venind din Veneto, Italia, în data de 1 martie, iar în 10 martie a sosit rezultatul pozitiv pentru coronavirus. În acest timp, în loc să stea izolată la domiciliu, ea s-a prezentat la o clinică privată şi la un spital, cu dureri lombare.

”În data de 1 martie, femeia a venit în ţară din Italia, regiunea Veneto, iar la graniţă a fost informată să se autoizoleze. S-a dus în localitatea de domiciliu unde, conform procedurilor, a fost monitorizată telefonic de DSP. În zilele următoare, femeia, ascunzând că se află în regim de izolare, a părăsit domiciliul şi s-a dus pentru un RMN la Hunedoara, la o clinică privată unde a intrat în contact cu trei persoane. A revenit la domiciliu şi în data de 6 martie a chemat ambulanţa să o preia de acasă, acuzând dureri lombare. Nici de data aceasta nu a anunţat că se află în izolare. Ambulanţa cu echipajul nu au fost pregătiţi pentru un pacient posibil infectat, astfel că au preluat pacienta şi au dus-o la Spitalul din Petroşani, la Urgenţe. După un control, medicii au internat-o la secţia de Neurologie”, a declarat Morogan.

Potrivit sursei citate, medicii şi-au dat seama că femeia de 26 de ani ar putea să fie infectată cu coronavirus, după ce a făcut febră.

”În data de 9 martie, pacienta a prezentat febră, iar medicii s-au sesizat şi abia apoi au aflat că femeia se afla în izolare, dar nu a declarat aceste amănunt. Au fost trimise imediat probe la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, iar în data de 10 martie a venit şi rezultatul pozitiv. Acum este internată la Timişoara, la Spitalul de Boli Infecţioase”, a mai spus Lucian Morogan.

Toate persoanele care au intrat în contact cu această femeie vor fi testate pentru coronavirus. Este vorba despre peste 50 de persoane, din care 47 personal medical. Cu toţii se află, în prezent, izolaţi la domiciliu.

În urma acestui incident, Secţia de Neurologie a Spitalului din Petroşani a fost închisă, pacienţii sunt îndrumaţi spre alte spitale, iar întregul spital are un regim strict şi va fi dezinfectat.

Femeia de 26 de ani din judeţul Hunedoara a fost deja amendată cu 10.000 de lei pentru că a părăsit locul izolării fără să anunţe.

Joi, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicii au anunţat că au în lucru peste 90 de probe pentru coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.